ZENICA

Zaspali u stanovima, probudili se u hotelu!

Stanari nisu saglasni da se otvara hotel, pokrenut i sudski spor

Hotel u stambenoj zgradi: Investitor nije dobio upotrebnu dozvolu. B. Mahmić

D. Pa.

18.2.2019

Nakon što je Zenica postala regionalni hit po kući na zgradi u naselju Jalija, proteklih dana navidjelo je izašla nova nesvakidašnja senzacija - hotel usred stambene zgrade. 

Zeničani su doslovce zaspali u svojim stanovima, a sutradan se probudili u hotelu!? Mnogi građani Zenice ostali su u čudu kad su uočili da je na zgradi u Školskoj ulici, osvanuo natpis hotela, i to sa četiri zvjezdice. 

Nedugo zatim pojavile su se informacije da je u okviru stambene zgrade napravljen butik hotel “Carpe Diem”, a nikome nije jasno kako se mogla dobiti dozvola da se jedan ovakav projekt realizira u stambenoj zgradi. 

Brojni stanari protive se otvorenju hotela. Prema riječima Sahide Babić, predsjednice Kućnog savjeta, niko nije saglasan s tim.

- Žalosno je da nam niko nije ni tražio saglasnost, što se, prema zakonu, moralo uraditi. Angažirali smo advokata i sada se vodi spor protiv firme koja je otvorila hotel - kaže Babić.

Kako saznajemo, upravo zbog sudskog spora, investitor još nije dobio upotrebnu dozvolu.

Devet soba i šahovski klub

Babić napominje da je apsolutno mimo svih zakona da hotel bude u okviru stambenog objekta.

- Nemoguće je već sada živjeti u stanovima i već imamo određenih problema. Hotel je na većini prvog sprata, a navodno ima devet soba, gdje je smješten i šahovski klub. Stanujem odmah iznad i nije nimalo prijatno. Još je 12 stanova u zgradi – pojašnjava Babić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.