ZENICA Priprema objekata u kompleksu u Crkvicama

Gradski bazeni trebali bi biti otvoreni 15. juna

Vremenske prilike su faktor na koji ne možemo utjecati, ali se nadamo da će nam ići naruku te da će ovo ljeto biti toplije nego što je to bilo prošle godine, kaže Talić

D. PAŠALIĆ
19.05.2019 14:21

Kompleks zeničkih bazena zadovoljava sve kriterije

Javno preduzeće (JP) za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, u čijem sastavu su otvoreni bazeni u Crkvicama, ovih dana intenzivirano priprema kompleks za predstojeću ljetnu sezonu i nezaboravno ljeto na bazenima. 

Niz aktivnosti

Prema riječima Nedima Talića, direktora preduzeća, ovih dana planiraju niz aktivnosti kojima žele privući kako kupače iz Zenice tako i iz okolnih gradova.

- Ovu sezonu na bazenima dočekat ćemo spremno, a namjera je da bazeni zvanično s radom počnu 15. juna. Međutim, vremenske prilike su faktor na koji ne možemo utjecati, ali se nadamo da će nam ići naruku te da će ovo ljeto biti toplije nego što je to bilo prošle godine – kaže Talić.

Ističe da i ove godine planiraju inovacije.

- Imat ćemo određena osvježenja i novine, u što će se i posjetioci sami moći uvjeriti. Namjeravamo sa sportskim školama organizirati sportove na vodi, obogatiti dječije igralište, uljepšati prostor bazena, organizirati turnir u odbojci i košarci, „Fashion week“... – otkriva Talić.

  • Bazeni se otvaraju u 10, a zatvaraju u 19 sati
    Bazeni se otvaraju u 10, a zatvaraju u 19 sati

Iako se Zeničani često odluče posjetiti i bazene u okruženju, Talić smatra da kompleks zeničkih bazena zadovoljava sve kriterije, što je dovoljan razlog da privuku sve ljubitelje bazena.

Sigurnost kupača

- Za sigurnost kupača i ove godine bit će zadužena spasilačka ekipa sastavljena od certificiranih spasilaca za spašavanje pod vodom i na vodi, a u saradnji s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kontinuirano i svakodnevno će se kontrolirati, provjeravati i pratiti kvalitet vode – zaključuje Talić.

Brojni muzički sadržaji 

Proteklih godina na bazenima su organizirani brojni događaji iz domena sportskog, kulturnog i zabavnog života grada, kojima se nastoji građanima omogućiti da što bolje provedu ljeto.

- I ove sezone planiramo organizirati neke od muzičkih sadržaja, odnosno koncerte. Osim toga, namjera je da svakog vikenda na bazenima tokom dana bude angažiran DJ, što će, svakako, doprinijeti boljem i ljepšem ugođaju – kaže Talić.

Isti cjenovnik

Talić kaže da se cjenovnik ulaznica za predstojeću sezonu neće mijenjati, tako dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje 4 KM, a za djecu do 15 godina 2 KM. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati po cijenama od 2 i 1 KM.

Komentari

NA VRH