ZENICA Mirno okupljanje u znak podrške menadžmentu kompanije

Radnici "ArcelorMittala" poručili: Nećete nas poslati na ulicu, ne želimo biti drugi "Aluminij"

Na sastanak nisu bili pozvani svi novinari redakcija s područja grada

D. Pašalić / Avaz.ba

Kako su i najavili, radnici kompanije "ArcelorMittalZenica okupili su se danas ispred direkcije, a kako bi odbranili kompaniju od neargumentiranih napada. 

Kako su poručili, ovo čine da ne bi završili kao mnoge velike firme u Bosni i Hercegovini, odnosno bili zatvoreni, ali i da pruže punu podršku menadžmentu kompanije.

- "Nećete nas poslati na ulicu!", "Bez 'ArcelorMIttala' Zenica bi bila mrtav grad", "Ne želimo biti drugi 'Aluminij'", "Želimo zaštititi naša radna mjesta", samo su neki od natpisa koje su danas poslali radnici.

Inače, proteklih dana svakodnevno se na jednom lokalnom mediju objavljuju tekstovi i TV prilozi, u kojima je "meta" upravo kompanija "ArcelorMittal", odnosno u kojima se prikazuje život u Tetovu, naselju koje se nalazi tik uz dimnjake ove kompanije.  

Rezultat je to, nezvanično, navodnog odbijanja "ArcelorMittala" da sponzorira jedan projekt tog medija.

Upravo je zbog medijskih natpisa nedavno organiziran interni sastanak Alene Kahrimanović, portparola “ArcelorMittala”, i novinara nekoliko medijskih kuća.

Interesantno, na sastanak nisu bili pozvani svi novinari redakcija s područja grada, kako je pojasnila Kahrimanović, s razlogom.

Upravo su spomenuti prilozi, koji idu na štetu kompanije, navodno rezultat današnjeg mirnog okupljanja radnika koji su poručili da ih boli kada neko govori loše o firmi koja broji 2.500 radnika.

Inače, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, odlučio je da, kako je izjavio, zbog neprofesionalnog odnosa, ugrožavanja projekta od značaja za lokalnu zajednicu i narušavanja ugleda JP RTV Zenica kod građana Zenice razriješi dosadašnji Nadzorni odbor Javnog preduzeća Radio–televizija Zenica i imenuje privremeni.

Ovaj gest još jedna je potvrda sumnji da su novinski prilozi rezultat smjene NO, ali i nezadovoljstva te današnjeg okupljanja radnika ove kompanije.

Više o temi ArcelorMittal

IZBJEGNUTA KATASTROFA
Eksplozija u "ArcelorMittalu" uznemirala Zeničane
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na