ZENICA

Sarajlić: Prevaren sam za zemlju; Kasumović Zakonom završena priča

Iako je ovaj projekt bio zakočen zbog sudskog spora, konačno je cijela priča dobila epilog

Sporna parcela. D. Pašalić

D. Pašalić

17.11.2019

Azrudin Sarajlić tvrdi da su ga prevarili Gradska uprava i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, za zemlju u Drivuši, čiji je vlasnik, a na kojoj se gradi novi most koji će doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada s centrom.


Više cijene

Iako je ovaj projekt bio zakočen zbog sudskog spora, konačno je cijela priča dobila epilog. Ali, ogorčeni Sarajlić ističe da neće dozvoliti da bude žrtva prevare.

- Još 2015. godine mi je obećano da ću za 1.700 kvadratnih metara zemljišta na kojem se gradi most dobiti 530 kvadrata u gradu, pored ugostiteljskog objekta koji je u vlasništvu moje kćerke. Na kraju, procjenjuju da zemljište vrijedi 16 KM po kvadratu i da će mi toliko isplatiti, o zamjeni ne žele da čuju – ističe Sarajlić.

Sarajlić je zemlju preveo na kćerku. D. Pašalić

Naglašava da je nelogično da su se placevi s druge strane prodavali po dosta višim cijenama, zbog čega traži da svi budu ravnopravni.

- Pet godina muče moju porodicu i mene. Nikada neću potpisati da se dobije upotrebna dozvola. Ako supruga gradonačelnika proda zemlju s druge strane po 16 KM, mi ćemo našu dati besplatno – izričit je Sarajlić, koji je zemlju preveo na kćerku jer je ona vlasnica kafića u gradu gdje su očekivali da dobiju zamjensku zemlju.

Gradonačelnik Fuad Kasumović ističe da nema nikakve veze s ovim problemom jer se vuče iz perioda kada nije bio na čelu grada.

Prevariti sistem

- Gospodin je tužio, Općinski sud presudio, Kantonalni potvrdio i to je završena priča. Grad je po presudi uplatio novac i to je zakonom završena priča. Sama činjenica da je Sarajlić preveo zemlju, govori da je htio prevariti sistem. Gdje ćete dati kvadrat obale u Drivušu za kvadrat u centru grada – govori Kasumović.

Nastavak sudskim putem

Sarajlić je najavio da će se sudskim putem nastaviti boriti za svoja prava i tražiti naknadu za uzurpaciju zemlje. Kasumović tvrdi da njegova supruga niti on nikada nikome još nisu prodali ni metar zemlje i da su to spinovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.