ZENICA JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Program za polaznike pripremili su učenici zeničke OŠ „Mak Dizdar“, dok su iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ pripremili i prikladne paketiće za mališane ove ustanove

D. J. / Avaz.ba
03.12.2019 14:14

JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju u Zenici prigodnom svečanošću danas je obilježila 3. decembar, Svjetski dan osoba s invaliditetom. 

Program za polaznike ove škole pripremili su učenici zeničke OŠ „Mak Dizdar“, dok su učenici i roditelji iz škole „Musa Ćazim Ćatić“ pripremili i prikladne paketiće za mališane ove ustanove.

- Možda je pravo vrijeme da ukažemo na neke od problema s kojima se susrećemo u radu. U školskoj zgradi nemamo lift, tako da djecu moramo prenositi u učionice na sprat. Također, nemamo adekvatnu prostoriju u kojoj bismo učenike koji nose pelene i one koji su u kolicima mogli presvlačiti - rekao je Selvedin Kurtalić, v. d. direktora ove javne ustanove, i istakao kako desetak posto svjetske populacije ima neki vid invaliditeta, da u BiH takvih ima oko 270.000 osoba te da im svi moramo pomoći.

Komentari

NA VRH