MAGLAJ Skromna svečanost u Biblioteci

Nagrađeni najbolji na konkursima

Nisu zaboravljeni ni najaktivniji čitaoci

N. Br. / Avaz.ba
21.05.2020 13:34

Obilježavanje 62 godine postojanja Biblioteke

Foto: N. Bradarić

Na skromnoj svečanosti održanoj u Biblioteci Maglaj dodijeljene su nagrade najboljima na nekoliko organiziranih takmičenja i konkursa. Za svoje radove na raspisanom likovnom i literarnom konkursu povodom 62 godine postojanja ove ustanove nagrađeni su Emma Suljaković, Inara Kepić, Ajna Bilić, Adna Međić, Vedad Bašić, Amra Bradarić, Sara Baraković, Ajla Berber, Adna Mustafić, Nermina Hasičević, Samra Terzimehić, Merjem Skejić i Mahir Rešidović.

  • S proglašenja najuspješnijih autora
    S proglašenja najuspješnijih autora Foto: N. Bradarić

Na konkurs za najbolji videosnimak, interpretaciju dijela omiljenog književnog naslova, pristiglo je dosta radova, a prvo mjesto pripalo je Mirzi i Vedadu Ahmetoviću, drugo Lamiji Salkić, a treće Amini Bahtanović. Povodom šest godina od katastrofalnih poplava, Biblioteka je raspisala i konkurs za najbolju fotografiju ili crtež, a tema je bila „Moj Maglaj je moja tvrđava, mjesto s kojeg polazim i kojem se vraćam“.

Komisija je najboljim proglasila rad Lemane Skejić. Po tradiciji, svake godine Biblioteka nagrađuje i najaktivnije čitaoce. Za prošlu godinu u odjeljenju za djecu to su bili Minela Gračić, Emina Musaefendić i Dijana Beganović, a u Odjeljenju za odrasle Ševala Begičević, Nadira Hodžić i Šejma Smajlović.

Nagrade je uručio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, a skromnu svečanost je izvođenjem najljepših pjesama o Maglaju upotpunio Enver Softić.

Komentari

NA VRH