ZANIMLJIVO Plivač ponio zlato Olimpijskih igara 2008.

Martin van der Vejden pokazao kako ljudsko tijelo izgleda poslije 55 sati provedenih u vodi

Uspio je da prepliva 163 kilometra

cdm.me
24.08.2018 15:28

Foto: Instagram

Sjećate se kad smo bili mali kako su nam roditelji govorili da moramo izaći iz mora kad nam se smežuraju prsti? Ni oni nisu mogli da zamisle kako zapravo ljudsko tijelo izgleda poslije punih 55 sati u vodi.

Fotografije holandskog plivača Martina van der Vejdena (Marteen) obilaze svijet nakon opasne avanture u koju se upustio. Ideja je bila da prepliva čitavih 200 km s malim pauzama da bi prikupio novac za istraživanje kancera, s kojim se i sam svojevremeno suočio.

Za 55 sati uspio je preplivati 163 kilometara, a mada nije ispunio svoj cilj, sakupio je četiri miliona dolara, što je ogroman uspjeh. Doček je bio vrlo dirljiv, a dok su ga unosili u kola Hitne pomoći, ljudi nisu mogli da ne primijete njegovu kožu poslije toliko vremena u vodi.

“Zgužvani” tabani, “slijepljeni” prsti, koža kao rastopljena.

Mnogi su se naježili pri pogledu na tijelo humanog plivača.

Martinu Van der Vejden je na samom početku karijere, kad je imao samo 19 godina, dijagnosticirana leukemija. Prognoze nisu bile dobre, ljekari su sumnjali da će tako mlad čovjek uspjeti da se izbori s tom teškom bolešću. Međutim, Van der Vejden im je pokazao kakav je borac. Uspio je da se oporavi i samo dvije godine kasnije se vrati u bazen. Čak je ponio zlato s Olimpijskih igara 2008.

NA VRH