NEVJEROVATNO

Izvještaj sa piste mogao je ovu novinarku da košta glave!

U julu je novinarka u Azerbejdžanu također rizikovala život

Novinarka na snimanju. Screenshot

Blic.rs

13.12.2018

Koliko daleko su novinari spremni da idu zbog dobre priče ili efektnog izvještaja? Ili u ovom slučaju blizu da priđu? Za ovu reporterku dileme nema, iako je to možda moglo da je košta života.

Dok je entuzijastično govorila o zajedničkim vojnim vježbame Rusije i Venecuele, bukvalno tik iznad njene glave proletio ruski strateški bombarder Tupoljev Tu-160., prenosi portal blic.rs.

Moćni avion težak 110.000 kilograma i dug 54 metara, ima promijenljivu geometriju krila što mu omogućava da njihov raspon dosegne čak 55 metara, ali čak i da nije tako impresivnih dimenzija susret sa letjelicom koja uzlijeće nije dobra ideja.

Ali nije i jedni primmer. U julu je novinarka u Azerbejdžanu također rizikovala život izvještavajući sa piste tokom polijetanja dva helikoptera. Elise helikoptera bukvalno su mogle da joj otkinu glavu, ali je ona stajala mirno i govorila gledajući u kameru kao da se ništa ne događa.

"Caucasus Post" priču o njoj objavio je pod naslovom "Ludost ili hrabrost", a u komentarima bilo je i pitanja da li vredi rizikovati tešku povredu pa čak i smrt, zarad dobrog kadra. Ako pitate ove devojke - da.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.