DIZAJN

Kako stepenice u kući učiniti inovativnim

U svijetu je sve popularnije i korištenje mermera i stakla kao modernog detalja, ali u principu drvo je glavni materijal pri izradi

Piše: L.Đ.

19.4.2019

Stepenice - Avaz
Stepenice - Avaz
Stepenice - Avaz
Stepenice - Avaz
Stepenice - Avaz
+2

Kolika je vjerovatnoća da imate kuću, a da kroz istu nema stepeništa? Mala jer ako nemate stepenište u kući, onda vam sigurno nedostaje sprat. Kako god, činjenica je da su stepenice sastavni dio gotovo svake kuće.

Kad je riječ o stepenicama, možda je jedan od najvažnijih elemenata za postavljanje istih prostor. Ako dizajner ne može dobro osmisliti prostor ispod stepenica, onda će sigurno zauzeti više prostora od predviđenog. No, stepenice mogu biti jedan od najinteresantniji dijelova u vašoj kući, ako znate kako da pametno iskoristite prostor. 

Stepenice se izrađuju od masivnog drveta bukve, jasena i hrasta i u kombinaciji sa ogradom od čelika ili detaljima od inoksa kao i u kombinaciji s kovanim željezom. Kod svih modela postoji izbor kakvi elementi da se koriste. Stepenice se izrađuju u varijantama spiralnog, ravnog, zavojnog i ugaonog modela. U svijetu je sve popularnije i korištenje mermera i stakla kao modernog detalja, ali u principu drvo je glavni materijal pri izradi stepenica u kući.

Kako dizajnirati stepenice u kući na netipičan način, pogledajte na sljedećim primjerima. Možda dobijete inspiraciju za redizajn stepenica u vašoj kući ili ideju da napravite nove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.