KOLUMNE

Kralj Alta Badije

Ličnost dana Marsel Hiršer

A. Č.

22.12.2015

Austrijski skijaš Marsel Hiršer (Marcel Hirscher) izvještio se na stazi u italijanskoj Alta Badiji. Ne treba bolji pokazatelj da je tako od činjenice da je ovdje ostvario treći uzastopni trijumf, čime je postao prvi skijaš u historiji kojem je to pošlo za rukom.

Međutim, to nije sve, Austrijancu je posljednja pobjeda bila ukupno peta u Alta Badiji, što ga čini istinskim kraljem ovoga skijališta. 

On je na četvrtom veleslalomu sezone, koji je vožen na čuvenoj stazi „Gran Risa“, do novog trijumfa, trećeg kada je u pitanju ovogodišnji veleslalom, došao s ukupnim rezultatom 2:33.34. Iza sebe je ostavio mladog Norvežanina Henrika Kristofersen koji je zaostajao 19 stotinki. Iako nije briljirao u prvoj seriji, u drugoj je bio maestralan. 

Hiršer se pobjedom ponovo probio na čelnu poziciju u generalnom poretku Svjetskoga kupa i ima 20 bodova prednosti u odnosu na Aksela Lunda Svindala koji je u Alta Badiji bio tek 28., osvojivši tek tri boda. 

Marsel je rođen 2. marta 1989. U karijeri je dva puta bio pobjednik Svjetskog skijaškog kupa, u sezonama 2011/2012. i 2012/2013.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.