LIČNOST DANA

Svjetsko priznanje za Zeničanku

Bit će primljena u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”

Mehmedić: Rame uz rame sa svjetskim ličnostima

Piše: D. Pa.

3.4.2019

Zeničanka Amra Mehmedić 10. aprila bit će primljena u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”, što je veliko, svjetsko priznanje za njen dugogodišnji rad i trud u svijetu sporta, ali i potvrda da se bh. talenti itekako cijene u svijetu. 

Skromna Zeničanka, jedina iz BiH, bit će rame uz rame s respektabilnim svjetskim ličnostima, što je najbolji pokazatelj da naša zemlja ima potencijale kojima se može i treba ponositi.

Jedna od njih upravo je Mehmedić, koja je, zamalo, postala i premijerka ZDK. Osim uspjeha u košarci, na američkom univerzitetu završila je dva fakulteta.

Da bi finansirala svoj master studij, daleko od porodice i rodnog grada, radila je kao pomoćni trener. Njen doprinos sportu na američkom fakultetu je ogroman, a još drži rekord postignutih trojki – 256. Ukupno je igrajući za univerzitet postigla 1.054 poena.

Amra Mehmedić rođena je u Zenici, gdje završava Opću gimnaziju. U Americi je diplomirala ekonomiju i finansije, a potom i magistrira. Iza sebe ima uspješnu košarkašku karijeru, koja je trajala skoro dvije decenije. Uposlenica je Gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.