LIČNOST DANA

Prva uloga na filmu

Hasanić: Veliki uspjeh mlade glumice

Piše: A. Ho.

12.6.2019

Mlada zenička glumica Adna Hasanić (24) dobila je prvu ulogu u dugometražnom filmu “Ženski orkestar”, čiju režiju i scenarij potpisuje Irac bh. porijekla Mirsad Ademović.

Adna je ulogu dobila na nesvakidašnji način, kao iz američkog filma, tako što je reditelj pratio njen rad u pozorištu, gledao kako igra u predstavama te opazio nešto što bi talentirana glumica mogla udahnuti Dunji, liku koji će tumačiti u tom ostvarenju.

Snimanje filma treba početi do kraja godine u Mostaru, Trebinju i Sarajevu. Ovo ostvarenje progovara o odnosima poslodavaca prema uposlenicima, problemu alkoholizma i kladionicama, koje u posljednje vrijeme sve više privlače ogroman broj i visokoobrazovanih žena u BiH, te vjerskim sukobima i ljudskim traumama.

Adna Hasanić rođena je u Zenici 1995. godine. Prije odlaska na studij, deset godina bila je članica Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica.

Studij glume okončala je 2018. na Odsjeku za glumu Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, nakon čega je upisala master studij. Iste godine postala je članica Glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.