LIČNOST DANA

Menadžer za uspjeh

Hrvić: Svakodnevno dobri rezultati. Avaz

S. M.

27.6.2019

Skoro da ne može proći dan, a da se u vijestima iz biznisa u bh. medijima ne spomene ime Rusmira Hrvića ili neke od kompanija koje se nalaze u lancu kojim rukovodi. Širom BiH pod njegovom palicom se proizvode i na tržište plasiraju originalni bh. brendovi.

Ovih dana Hrvić je u Tuzli otvorio i kompaniju „AS Logistic“, jednu u nizu koja je dio „AS Holding sistema“, na čijem je čelu. Svečanu vrpcu presjekao je upravo Hrvić.  

U holdingu kojim rukovodi ovaj menadžer radi skoro 5.000 ljudi, koji svakodnevno postižu dobre rezultate kroz usavršavanje proizvodnje, rast prihoda i rast broja zaposlenih.

Hrvić kao biznismen i menadžer, ali i „AS Holding“, zasigurno će u bh. privredi ostati upamćeni po tome što su akvizicijom u svoj sistem spasili mnoge nekadašnje firme od propadanja. Spasili su stotine radnih mjesta, a u isto vrijeme, razvijanjem i unapređivanjem proizvodnje, otvarali nova.  

Rusmir Hrvić rođen je 1. oktobra 1973. godine u Tešnju. Srednju školu završio je u Doboju, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Svoja prva radna iskustva stječe još kao dječak u samostalnoj trgovinskoj radnji AS. U kompaniji „AS Jelah“ radio je od 1995. godine, a nakon diplomiranja imenovan je za zamjenika direktora preduzeća AS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.