LIČNOST DANA

Edin Džeko: Rezervirano mjesto među legendama Rome

Sa 100 golova mnoge velike napadače ostavio iza sebe

Džeko: Od njega treba očekivati još lijepih trenutaka. AFP

Piše: N. D. / Avaz.ba

3.2.2020

Roma pamti mnoge velike napadače, neki imaju status legendi ovog popularnog rimskog kluba, a još jedan je sebi osigurao mjesto među njima, to niko ne može poreći. Batistuta, Balbo, Delvekio (Delvecchio) ili Feler (Voller)... Svi oni su postizali pogotke za Romu, nazivani su ubicama pred protivničkim golovima, ali niko kao Edin Džeko



Džeko: Od njega treba očekivati još lijepih trenutaka. AFP

Kapiten reprezentacije BiH i Rome u subotu je postigao 100. gol u dresu „Vučice“ i po tome je ispred svih pobrojanih legendarnih napadača ovog kluba, a, kako kažu Italijani, ovo nije „labuđi pjev“. Ne pokazuje naznake da će stati i iako uskoro puni 34 godine, od Džeke treba očekivati još lijepih trenutaka za navijače Rome, ali i sve Bosance i Hercegovce.

Edin Džeko rođen je 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Iz Željezničara je veoma rano otišao u češke Teplice, odakle je napravio prvi veliki transfer u Volfsburg. Za njemački klub postigao je 85 golova, a zatim prešao u Mančester siti, u kojem je prije prelaska u Romu bio strijelac 72 puta. U dresu reprezentacije BiH protivničke mreže tresao je 58 puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.