LIFESTYLE

OTKRIVENO Zašto neke žene teško postižu orgazam?

Istraživanje američkih naučnika

Redakcija

24.4.2016

Dokazano je kako neke žene mogu doživjeti vrhunac pri samom snošaju, dok je drugima za to potrebna stimulacija klitorisa, a ključ je u građi vagine.

Često se vjeruje kako je anatomija muškarca zaslužna, ili pak kriva za to što žena ne može doživjeti orgazam pri seksu, no novo istraživanje Univerziteta u Indijani otkriva kako je za to odgovorna sama građa ženskih genitalija.

Naime, naučnici su otkrili kako presudnu razliku čini udaljenost klitorisa i urinarnog trakta, a to je fizičko obilježje koje se određuje još dok je ženska beba u maternici, piše Daily Mail.

Kod žena kod kojih je ta udaljenost manja od tri centimetra, klitoris prima dovoljno podražaja tijekom tradicionalnog snošaja. S druge strane, ako je ta udaljenost veća, podražaja je premalo pa žena ne može svršiti isključivo penetracijom, piše 24 sata hr. 

- Magičan broj je 2,5 centimetara -  rekla je istraživačica Elisabeth Lloyd s Kinsey Instituta, dodajući kako drugi faktori, poput veličine penisa, privlačnosti partnera i njegove tehničke izvedbe mogu imati manji efekt na orgazam, no onaj najveći čini anatomska udaljenost urinarnog trakta od klitorisa.

Prema istraživanju, muškarci najlakše postižu orgazam tokomvaginalne penetracije, dok veći broj žena prije postiže orgazam samom stimulacijom klitorisa, primjerice kod oralnog seksa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.