LIFESTYLE

Vatrogasci ugasili požar u labaratoriji za proizvodnju marihuane

Avaz.ba

9.8.2017

Vatrogascima iz Negotina u Srbiji bio je prijavljen požar na jednom imanju u selu Urovica, a nakon što su ugasili vatru, shvatili da su upravo ugasili požar u laboratoriji za proizvodnju marihuane. 

U spaljenoj laboratoriji marihuane otkriveno je 200 saksija "trave" i zaplijenjeno je više od tri kilograma marihuane, a vlasnica imanja Dara T. (66) je, uz prijavu zbog neovlaštenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, zaradila i prijavu zbog nuđenja mita, jer je pokušala da podmiti vatrogasce da je ne odaju. 

- Vatrogascima u Negotinu je javljeno da je izbio požar na pomoćnoj kući u jednom domaćinstvu u selu Urovica. Međutim, kada su vatrogasci obuzdali požar, u kući u kojoj su gasili vatru zatekli su 200 saksija marihuana, sistem za ventilaciju, lampe, klima uređaje, kalorifere... Sve u svemu, sasvim slučajno smo otkrili kompletni laboratoriju za uzgoj marihuana u vještačkim uslovima - kaže za "Blic" izvor iz istrage.

Vidjevši da je uhvaćena na djelu, Dara T. je vatrogascima ponudila novac da odu sa imanja i ne prijave je policiji. Međutim, vatrogasci su odmah obavijestili kolege iz općeg kriminaliteta, koji su ubrzo stigli na lice mjesta. 

Dari T. su podnijete prijave zbog stavljanja u promet opojnih droga i nuđenja mita, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.