LIFESTYLE

Muškarci lude za njenim grudima i tijelom, ali ne znaju da ima jednu tajnu!

Avaz.ba

16.10.2017

Lea Membri (Lea Membrey) je rođena prije 20 godina kao dječak i trebalo joj je 18 godina da shvati da više ne mora da bude muškog spola. To ju je ohrabrilo da započne tranziciju u ženu, a kada vidite kako izgleda, shvatit ćete da nije pogriješila.

Dvije godine života je potrošila učeći kako da bude djevojka, a na kraju je shvatila da je ključ u tome da "prestane da se previše trudi i bude svoja", otkrila je Lea za Daily Mail. 

U tijelu muškarca

Ona nikada nije bila zadovoljna u tijelu muškarca, a kad je ušla u pubertet, stvari su za nju postale još gore. 

- Bilo je užasno jer sam rasla u pogrešnom tijelu, radila sam neke stvari koje rade i ostali dječaci samo da bih se uklopila, a uopće me nisu zanimale - otkrila je Lea.

Lea je sada napokon zadovoljna.

- Sad se osjećam da sam ono što je oduvijek trebalo da budem. Najbolji trenutak je bio kad sam dobila grudi i napokon ih mogla pokazati, na neki način sam napokon mogla da dokažem da sam žena - prisjeća se Lea operacije grudi.

Lea je prije toga stalno imala osjećaj da treba da se dokazuje.

- Prije toga sam stalno imala osjećaj da se moram dokazivati, čak i dok sam uzimala ženske hormone - tvrdi Lea.

Ona nije ni shvatala da je promjena spola moguća dok nije navršila 18 godina i upoznala druge transrodne žene. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ovako je izgledala prije promjene spola. Ovako je izgledala prije promjene spola

Prekrasne žene

- Upoznala sam mnogo prekrasnih žena za koje nisam odmah ni znala da su transrodne i to je bilo divno iskustvo. Bile su tako lijepe i izgledale poput svih ostalih žena. Tad sam odlučila da odem kod ljekara i tražim hormone. Cijelo djetinjstvo sam na te žene gledala samo kao na prostitutke i 'drag queens', mediji su ih tako prikazivali. Nisam ni znala da mogu biti lijepe poput žena koje sam upoznala. Zapitala sam se zašto još živim kao dečko, kad sam tako nesretna - objasnila je.

Lea još želi da "omekša" crte lica kako bi se osjećala još ženstvenije.

- Važnije mi je da sredim ono što drugi vide na meni, a onda ću se baviti 'onim među nogama' - kaže 20-godišnjakinja koja ima ogromnu podršku porodice i prijatelja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.