SREĆA

Dječak ispao iz kućice na drvetu jer su ga napale ose, pa pao na viljušku za roštilj: Mislili su da će umrijeti

Roštiljska viljuška koja mu je prošla kroz vrat, nije povrijedila nijedan važan krvni sud

Sky News

Avaz.ba

13.9.2018

Desetogodšnji Amerikanac Ksavijer Kaningam (Xavier Cunningham) iz Misurija, nedavno je preživio pravu dramu, kada je iz kućice na drvetu pao na zemlju i to pravo na viljušku za roštilj koja mu je probušila vrat piše Sky News.

Ksavjer se tog dana, kao mnogo puta ranije, igrao u kućici na drvetu, sve dok ga nisu napale ose. U namjeri da im pobjegne, okliznuo se i pao na tlo. 

Možda i ne bi bilo tako strašno, da mališan nije pao na viljušku za roštilj koja mu je prošla kroz vrat. Uplašen i uplakan, potrčao je prema kući tražeći majku. 

Kada ga je ugledala, ženi se šekirala, ali je bila dovoljno pribrana da ga što prije odvede u bolnicu. Ksavijer je svo vrijeme mislio da će umrijeti.

Ipak, dječak je imao nevjerovatnu sreću. Roštiljska viljuška koja mu je prošla kroz vrat, nije povrijedila nijedan važan krvni sud. Nije došla do mozga, a nije povrijedila ni kičmenu moždinu.

Kako je rekao ljekar koji ga je operisao, strano tijelo je relativno lako uklonjeno iz dječakovog vrata i mališan neće imati nikakvih trajnih posljedica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.