SVIJET

Video djevojke koja gluhonijemom ocu prevodi pjesmu dirnuo više od 25 miliona ljudi

''Three Days Grace'' podijelili snimak na svom Twitter nalogu

Isječak iz video klipa. Društvene mreže

6yka.com

27.12.2018

Keri Kerber (Kari Karberi) kaže za sebe da je tatina kćerka, a video koji je ove sedmice postao viralan, nastao je na prvom koncertu na koji je ikada otišla sa svojim ocem. Ona ocu prevodi pjesmu na znakovni jezik, nakon čega je on grli.

Ni u snu nije očekivala da bi video gdje svom gluhonijemom ocu prevodi tekst pjesme benda "Three Days Grace" mogao da izazove toliko pažnje na društvenim mrežama. Međutim, trenutak koji je zabilježen prelazi 25 miliona pregleda na Facebook-u.

- Nisam očekivala da će se ovo desiti. Jednog jutra sam se probudila kada me je dočekalo brdo poruka od porodice i prijatelja koji su me pitali da li sam vidjela snimak. Imao je samo 5.000 pregleda kada sam prvi put gledala, a pogledajte sada - izjavila je djevojka.

Njen otac  rođen je bez sluha, a sada nosi slušni aparat koji mu omogućava da koliko-toliko čuje zvuk.

- Potpuno je gluh. Ima slušni aparat koji koristi u određenim situacijama, međutim kada smo bili na koncertu bila je prevelika buka i nije mogao da čuje i razumije ni riječ koju su otpjevali - kazala je ona.

To je razlog zašto je Keri odlučila da ocu otpjeva znakovnim jezikom i poveže ga sa bendom. Svaki put kada je završila pjesmu, otac je zagrlio.

Inače, Kari i njen tata su veliki fanovi kanadskog benda ''Three Days Grace'', koji su također pogledali video i podijelili na svom Twitter nalogu.


Daughter signs for deaf dad at rock concert and doesn't miss a beat
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.