BLIDINJE

Ovo je najveći lažov u regionu: Laskava titula za Marinka Šarića Ćudrušića

Tri najbolje "istine" su nagrađene posebnim hajdučkim nagradama

Marinko Šarić odnio titulu. Blidinje.net

Piše: A. Kamber / Avaz.ba

10.11.2019

Marinko Šarić Ćudrušić sinoć je u prepunom restoranu ''Hajdučke Vrleti'' na Blidinju pobijedio u laganju. On je i ranijih godina proglašavan za najlažova na Blidinju

Drugo mjesto osvojio je Mario Knezović, a treće Branko Zlomislić Roko. 

I ovogodišnje, 17. po redu takmičenje lažova održano je u organizaciji Hajdučke Republike Mijata Tomića, pod već poznatim geslom: “Dobro slaži i ostani živ.”


Takmičilo se devetero lažova. Blidinje.net

Za titulu najboljeg lažova borilo se devetero vrsnih lažova iz cijelog regiona, među kojima i Ivana Soldo, kao jedina žena, za što je i nagrađena. Ivan Gabelica proglašen je najsimpatičnijim lažovom, najbolji scenski nastup pokazao je Vinko Perko, najbolji lažov Krehina Gradca bio je Darko Pehar Klićo, najbolji debitant Viko Jurković, dok je titulu mlade nade lažova ponio Josip. B. (čije se prezime zbog maloljetnosti nije navelo).

Prema propozicijama, "sve laži su morale biti istinite", o čemu je odlučivao poseban žiri lažova. Tri najbolje "istine" su nagrađene posebnim hajdučkim nagradama, a pravo nastupa imali su "svi čestiti ljubitelji istinite riječi", dok se prijevremeno laganje nije vrednovalo.

Nastupili i tamburaši. Blidinje.net

Ova blidinjska manifestacija popraćena je i dobrom zabavom uz tamburaše i tombolu, a organizatori zahvaljuju svim učesnicima i svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju, jedinstvenu na svijetu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.