INOVACIJE

Moderni i elegantni zvučnici

Oba zvučnika nude bežičnu konekciju na razdaljini od 20 metara

Prekriveni su poliranim čelikom. Agencija

Avaz.ba

8.7.2020

Dizajner baziran u Kopenhagenu, Georg Jensen, posjeduje čitav katalog elegantnih i prefinjenih metalnih komada koji su većim dijelom praktični, dok tek nekoliko njih naginje prema umjetničkoj ekspresiji...

Philips kompanija, sa druge strane, proizvodi širok asortiman potrošačke elektronike i uređaja koji posjeduju savremenu estetiku. Možemo slobodno reći da saradnja ova dva skandinavska brenda na prvi pogled djeluje neočekivano, ali moramo priznati da nam je upravo ona podarila unikatni, taktilni aosrtiman prenosivih audio aksesoara.


Manji zvučnik je dobio IPX7 certifikat. Agencija

Inspirirani prirodom, sa oblicima koji nas podsjećaju na kamenje koje je oblikovala sila rijeke, svaki od dva kolekcionarska Bluetooth zvučnika skoro su u cijelosti drapirana akustični prozirnim Kvadrat tekstilom, sa malenom sekcijom koja je prekrivena poliranim čelikom, na Georg Jensen način. Veći zvučnik, TAJS50, namjenjen je da se koristi horizontalno, dok manji, TAJS30, može da se koristi uspravno.

Oba zvučnika nude bežičnu konekciju na razdaljini od 20 metara, sa šest sati rada za manji, odnosno 20 za veći model. Ono što je interesantno, manji zvučnik je dobio IPX7 certifikat, što znači da je vodootporan do jednog metra dubine u trajanju od 30 minuta.

Čitava kolekcija je trebalo da bude predstavljena tokom Milan Design Week prije nego što je koronavirus odlučio da nam promjeni planove, ali će uprkos tome biti dostupna za kupovinu polovinom ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.