INOVACIJE

Magični zvučnici od 750.000 dolara

Ovi zvučnici su prvi u svijetu koji koriste školjku sa spoljnim i unutrašnjim slojevima napravljenim od karbona

Avaz.ba
28.06.2020 06:09

Teški su oko 500 kilograma

Foto: Agencija

Kalifornijski audio specijalisti pripremaju se da lansiraju novi set pretećih podnih zvučnika, koji će vas koštati nevjerovatnih 750.000 dolara. Ipak, ono što je zaista nevjerovatno u vezi sa njima, jeste njihova težina – svaka jedinica ili toranj, teški su oko 500 kilograma.

Nazvani Magico M9, ovaj par zvučnika će biti glavni proizvod kalifornijske kompanije, tačnije njihove M serije. Koliko vam nevjerovatno djeluje njihova cijena, toliko je nevjerovatan i njihov dizajn. Pored kilaže, svaki zvučnik visok je malo više od 1.9 metara.

Naravno, nejverovatni dizajn nije dovoljan za opravdavanje cijene od 750.000 dolara, pa nam samim tim brend obećava revolucionarno audio iskustvo. Prema navodima, njihovi noviteti su prvi u svijetu koji koriste školjku sa spoljnim i unutrašnjim slojevima napravljenim od karbona.

Ovaj skupoceni materijal umanjuje vibracije i proizvodi besprijekoran zvuk. Pored toga, tu je i dijamantski obloženi tviter od berilijuma, nano-tec kupola sa aluminijumskim jezgrom u formi saća koja emitira tonove srednjeg opsega, dva srednja vufera od 11 inča, i dva vufera od 15 inča koji su ušuškani po jedan u svaki toranj.

Komentari

NA VRH