VELIKI DOBITAK

Milion dolara završilo u smeću: Vlasnici prodavnice pronašli srećku i vratili je dobitnici

Fijega je rekla da se osjeća dvostruko sretno, jer je u januaru jedva ozdravila od koronavirusa, što se može mjeriti „kao dobitak na lutriji“

Grebalica završila u smeću. ILUSTRACIJA

A. F.

27.5.2021

Lea Rouz Fijega je u martu kupila lutriju „grebalicu“ gdje je maksimalni dobitak bio milion dolara i, misleći da nema dobitka, zamolila vlasnika prodavnice gdje ju je kupila da listić baci u smeće.

Lea kaže da je lutriju platila 30 dolara i da je žurila da se vrati na posao nakon pauze za ručak. Na brzinu je izgrebala karticu i mislila je da nije ništa dobila. Karticu je dala prodavcima da je bace.

Sin vlasnika prodavnice Abhi Šah je primijetio da nisu izgrebani svi brojevi do kraja, pa je on to učinio, i ustanovio da kartica donosi dobitak od milion dolara. Pošto je Lea Fijega redovna mušterija, porodica se sjetila da je baš ona kupila tu srećku i poslala je sina da je pronađe na poslu.

Kada se momak pojavio, prvo je pomislila da je možda zaboravila da plati račun, a on joj je objasnio da mora da krene sa njim, jer će joj to promijeniti život. Na njegovo insistiranje, Lea je otišla u radnju, gdje su joj vlasnici saopćili da je dobila milion dolara. U šoku je plakala i grlila ih.

Fijegova je rekla da se osjeća dvostruko sretno, jer je u januaru jedva ozdravila od koronavirusa, što se može mjeriti „kao dobitak na lutriji“.

Prodavnica dobiva od državne komisije za lutriju bonus od 10.000 američkih dolara za prodaju dobitne karte, a Fijeg je rekla da je porodici dala dodatnu nagradu. Ostatak će čuvati, kako bi bezbrižno provela penzionerske dane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.