ČUDO

Neobičan prizor sa farme: Ženka psa kangala usvojila janje

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kayadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo

Ženka kangala usvojila janje. Anadolija

E. T. / Anadolija

1.1.2022

U svijetu postoji mnogo primjera neobičnih prijateljstava i veza između različitih vrsta životinja, a jedan od takvih je i slučaj iz turske provincije Sivas u kojoj ženka psa kangala svojim mlijekom hrani jagnje, javlja Anadolu Agency (AA).


Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca. Anadolija

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kayadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo.

Ženka kangala

Naime, janje je jednog dana prestalo dojiti vlastitu majku i počelo dojiti jednogodišnju ženku kangala koja ga nije odbila u tome.


Janje je to možda učinilo jer mu majka nije davala dovoljno mlijeka. Anadolija

- Janje je to možda učinilo jer mu majka nije davala dovoljno mlijeka. Naš kangal je usvojio jagnje jer ima istančan instinkt da zaštiti ovce. Jagnje doji i majku i psa - kazao je suvlasnik farme i uzgajivač ovčarskih pasa Zabit Bektas.


I seoski starješina Vedat Celebi je kazao da su mještani iznenađeni. Anadolija

Mještani iznenađeni

I seoski starješina Vedat Celebi je kazao da su mještani iznenađeni prizorima sa farme koje povezuju sa snažnim majčinskim instiktom kod životinja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.