IZBJEGNITE PADOVE

Trikovi koji će pomoći da vam se obuća ne kliže po ledu

Silikonsko ljepilo je druga opcija

Hodanje po zaleđenoj površini je uvijek rizično. ILUSTRACIJA

A. F.

17.12.2022

Tokom zime često se zna dogoditi da padamo zbog zaleđenih površina.

Srećom, žena po imenu Mel je na TikToku podijelila savjet za sprječavanje klizanja po zaleđenim cestama i pločnicima. I što je još bolje, neće vas puno koštati. Majka dvoje djece, podijelila je video koji je premašio 1,1 milion pregleda od objave. Izvukla je dvije stare čarape koje neće više koristiti i upotrijebila ih je za svoj trik. 

Čarape je navukla preko cipela kako bi povećala prianjanje, i bila je oduševljena ovim trikom jer joj se obuća nije klizala po ledu i mogla je hodati bez straha od proklizivanja.

U opisu objave svog videa, Mel je napisala: "Trenutno najbolji trik po mom mišljenju… Čarape nosite preko cipela kako biste izbjegli sklizanje po ledu. Zahvalite mi kasnije". 


@mels_family_life BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok ♬ original sound - @mels_family_life

Iako ovaj trik zvuči obećavajuće, mnogi su komentaisali kako nije baš ugodno hodati u javnosti s navučenim čarapama preko obuće. Zato je ovaj trik najbolje iskoristiti ako izlazite iz kuće baciti smeće ili ako želite nešto obaviti u dvorištu. 

Osim ovog trika, postoje još hrpa njih koji će smanjiti proklizivanje obuće. Možete pokušati napraviti oblog od superljepila. Đon čizme premažite alkoholom nakon čega cijelu površinu treba premazati ljepilom. 

Da bi se poboljšao učinak, ljepilo možete nanijeti još jednom, nakon što se prvi sloj osuši. Zatim čizmu stavite u pijesak i dobro pritisnite tako da se zrna zalijepe u ljepilo. Ne hodajte po stanu u takvim cipelama kako ne biste oštetili podove. 

Silikonsko ljepilo je druga opcija. Donji dio đona tretirajte velikim brusnim papirom, a zatim premažite silikonskim ljepilom. Postupak se ponavlja dva puta, zatim se cipele suše dok se ljepilo potpuno ne stvrdne (oko 2 dana).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.