REKORDI GLEDANOSTI

Serija "Wednesday" zaludila publiku: Svi zavoljeli misteriznu i jezivu djevojčicu iz porodice Adams

Na društvenim mrežama postao je popularan takozvani "Wednesday izazov“, gdje brojni ljubitelji ove serije pokušavaju da izvedu ples koji je u seriji izvela glavna glumica

U ulozi Wednesday Adams našla se izvanredna Džena Ortega. PRINTSCREEN / YOUTUBE

E. A.

18.12.2022

Nova Netfliksova serija o zločestoj djevojčici iz porodice Adams, izazvala je veliko interesovanje kod publike.

Serija "Wednesday" u prevodu srijeda, pokazuje život šesnaestogodišnje djevojčice iz porodice Adams.

Ovo ostvarenje je, kako piše "The Guardian", za samo tri sedmice od premijernog prikazivanja skupilo milijardu sati gledanja na Netfliksu.


Uz to, na društvenim mrežama postao je popularan takozvani "Wednesday izazov“, gdje brojni ljubitelji ove serije pokušavaju da izvedu ples koji je u seriji izvela glavna glumica.

Seriju je režirao Tim Barton, a čim se saznalo da će on raditi ovo ostvarenje, mnogi su bili sigurni u njegov uspjeh.


U ulozi Wednesday Adams našla se izvanredna Džena Ortega (Jenna Ortega), a pored nje, tu su i brojna druga zvučna imena kao što su Gvendolin Kristi (Gwendoline Christie) koju je domaća publika zavoljela u ulozi Brijane u "Igri prijestolja“, Kristina Riči (Christina Ricci) koja je ostala upamćena upravo kao Wednesday Adams, a sada se našla u ulozi profesorice, Džejmi Mekšejn, a Luis Guzman ( Luis Guzmán) i Ketrin Zita-Džouns (Catherine Zeta-Jones) našli su se u ulozi Gomeza i Mortiše Adams.

Odlična priča, sjajan reditelj i izvanredna glumačka ekipa osvojili su gledaoce širom svijeta, a svi sa nestrpljenjem iščekuju da Netfliks potvrdi da će se snimati i druga sezona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.