OBARA REKORD NA NETFLIX

Zanimljive činjenice o glavnoj glumici serije "Wednesday"

Do sada niko nije ni čuo za Dženu Ortegu, iako se godinama bavila glumom

Džena Ortega. YouTube/Print Screen

N. A

13.1.2023

"Wednesday" obara rekorde gledanosti na Netflixu. Glavna uloga pripala je Dženi Ortegi (Jenni Ortegi) i pretvorila je u trenutno najveću holivudsku zvijezdu.

  Do sada niko nije ni čuo za Dženu Ortegu, iako se godinama bavila glumom, a sada nema osobe koja ne zna njeno ime. Ispred nje je blistava budućnost, a "Wednesday" je sigurno samo jedna od uloga po kojima će biti upamćena. 

Donosimo 15 zanimljivih činjenica o ovoj mladoj glumačkoj zvijezdi.

1. Džena Ortega ima samo 20 godina i rođena je 27. septembra 2002. godine. Po horoskopu je Vaga.

2. Bavi se glumom još od malih nogu, od kad je imala 9 godina, a uloga Vednesdej Adams (Wednesday Addams) je najviše proslavila. Osim u ovoj seriji gledali smo ju i u seriji "You" gdje je glumila Eli (Ellie), kao i u "Jane the Virgin" gdje je glumila mladu Džejn (Jane). Osim u te dvije serije, glumila je još u mnogim drugim serijama.

3. Opsjednuta je serijom "Stranger Things". U jednom je intervjuu priznala da je vjerojatno najveći fan na svijetu.

4. Njen omiljeni hobi je pisanje. U slobodno vrijeme, voli pisati svašta, od eseja preko skripti za filmove do dnevnika i svega ostalog.

5. Osim "Stranger Thingsa" obožava gledati i kulinarske emisije. Želi naučiti kuhati i ovo joj pomaže u tome.

6. Obožava da jede čokoladu.

7. Voli gledati i Disney crtane, a najdraži joj je "Kralj lavova".

8. Kakva je Džena kao osoba u stvarnom životu? Priznala je da bi samu sebe najbolje opisala kao prilično sarkastična i da ima crni smisao za humor.

9. Ona je zapravo prva Disneyjeva latino princeza. Dala je glas princezi Isabeli u animiranoj seriji s Disney Channela "Elena of Avalor".

10. Otkrivena je na Facebooku. Kada je imala 7 godina, njena je mama snimala dok je imala dramatični monolog, to objavila i uskoro joj se javio agent i pozvao je na kasting za njenu prvu ulogu.

11. Za ulogu "Wednesday" se toliko posvetila da je naučila svirati violončelo. Kada u seriji "Wednesday" svira, to stvarno svira Džena Ortega.

12. Napisala je knjigu koju je 2021. godine je izdala  pod nazivom "It’s All Love: Reflections for Your Heart and Soul". Knjiga je o njoj kao mladoj latino djevojci u Hollywoodu.

13. Kao mala, imala je jako čudan hobi, nešto što bi se svidjelo i Wednesday. Radila je autopsije na mrtvim gušterima koje je pronašla u vrtu.

14. Prije snimanja serije je bila vegan, ali je tijekom snimanja serije morala početi jesti meso, jaja i sve ostalo zbog toga što su snimali u Rumunjskoj, a tamo su to glavne namirnice. Jednostavno nije imala izbora.

15. Zapravo je prilično niska – ima svega 155 centimetara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.