NETFLIXOVA SERIJA

Zvijezda "Wednesdaya": Optužbe za seksualno zlostavljanje

Postoji mogućnost da u seriji više neće glumiti Persi Hajns Vajt

Persi Hajns Vajt. Instagram

L. S. R.

23.1.2023

Netflix je već najavio drugu sezonu svoje hit serije "Wednesday", ali postoji mogućnost da u njoj više neće glumiti Persi Hajns Vajt (Percy Hynes White). Više djevojaka optužilo je glumca za seksualno zlostavljanje, a navodne dokaze su objavile na društvenim mrežama.

Prvo je korisnica pod imenom @milkievich napisala da je Persi napadao nju i njene prijateljice dok je živio u Torontu. To se navodno dogodilo u razdoblju između njegove 17. i 20. godine. Zatim su se pojavile tvrdnje da su on i njegovo društvo na zabavama napijali djevojke i onda ih seksualno iskorištavali. Navodne žrtve imale su između 13 i 16 godina.

Objavljene poruke koje je slao žrtvama, pokrenuta i kampanja protiv glumca


"Pozivali su samo one djevojke koje su smatrali zgodnima, a koje bi onda pokušavali dovoljno napiti da bi se one seksale s njima", "Dopustio je da me siluju u podrumu, a kad me pozvao da razgovaramo o tome, više ga je brinulo hoće li doći policija nego jesam li ja dobro", "Nazvao me debelom", samo su neke od optužbi iznesenih na Twitteru.

Objavljene su i poruke sadržaja koji je slao žrtvama, a mogu se vidjeti i njegove gole fotografije iz kupaonice. Sve to rezultiralo je online kampanjom pod nazivom #cancelpercy (otkažimo Percyja). Glumac se dosad nije oglasio o optužbama, a nije reagirao ni Netflix.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.