NIJE BILO USLUGE

Twitter ponovo dostupan nakon globalnog prekida

Većina prijava došla je od korisnika koji su izjavili da su se suočili s tehničkim problemima prilikom pristupa

Incident je prvi očiti rasprostranjeni prekid usluge na društvenoj mreži otkako je milijarder Ilon Mask krajem oktobra preuzeo Twitter. TWITTER

A. O.

29.12.2022

​Twitter je jučer pretrpio veliki prekid rada, uslijed čega desetine hiljada korisnika širom svijeta nisu mogli pristupiti popularnoj platformi društvenih medija ili koristiti njene ključne opcije nekoliko sati prije nego što se činilo da se mreža ponovo vratila online.

Incident je prvi očiti rasprostranjeni prekid usluge na društvenoj mreži otkako je milijarder Ilon Mask (Elon Musk) krajem oktobra preuzeo Twitter kao izvršni direktor.

Downdetector, web stranica koja prati prekide rada putem niza izvora uključujući izvještaje korisnika, pokazala je više od 10.000 pogođenih korisnika iz Sjedinjenih Američkih Država, oko 2.500 iz Japana i oko 2.500 iz Britanije na vrhuncu poremećaja.

Većina prijava došla je od korisnika koji su izjavili da su se suočili s tehničkim problemima prilikom pristupa društvenoj mreži putem web preglednika.

Izvještaji o prekidima rada Twittera naglo su pali do srijede naveče, prema web stranici, a neki su korisnici kasnije komentarisali da se usluga vratila u normalno stanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.