JEFTINO I PRAKTIČNO

Kako do blistavijeg suđa iz mašine

Ako iz svoje mašine za pranje suđa želite izvući maksimum, portal Tips and Tricks savjetuje da u nju ubacite kuglicu od aluminijske folije

Rješenje je aluminijska folija. Printscreen

M. Z.

14.4.2023

Ako iz svoje mašine za pranje suđa želite izvući maksimum, portal Tips and Tricks savjetuje da u nju ubacite kuglicu od aluminijske folije.

Kristalno čisto

Svi znaju da suđe ne izađe iz mašine uvijek kristalno čisto, pa ga većina prije stavljanja u mašinu dobro ispire, ali s aluminijskom lopticom će, tvrdi Australka Kerolajn Mekauli na TikToku, suđe biti savršeno čisto.

Sve što trebate uraditi je, kaže, da komad aluminijske folije zgužvate u oblik loptice i ubacite ga u mašinu – odmah ćete, tvrdi, vidjeti razliku na suđu, posebno na metalnim šerpama i priboru za jelo koji će izgledati kao novi jer će folija s njega obrisati prljavštinu.

Može i za veš

Osim za mašinu za suđe, neki se na društvenim mrežama kunu i u efikasnost aluminija u mašini za pranje veša, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj mašine – aluminijska folija će vaš veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga, tvrde domaćice na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.