FARSKI OTOCI

Nogometni stadion na kojem možete i prespavati nalazi se tik uz okean

Farske otoke krase klifovi, zelene doline, ali i fjordovi, tako da ih možemo nazvati i rajem za sve zaljubljenike u prirodu

M. Z.

12.7.2023

Farske otoke krase klifovi, zelene doline, ali i fjordovi, tako da ih možemo nazvati i rajem za sve zaljubljenike u prirodu. No privlače i fanove nogometa jer se ondje smjestio jedan od najljepših nogometnih terena na svijetu...

Zelene doline

U sjevernom dijelu Atlantskog okeana, između Islanda i Škotske, svojim ljepotama mame otoci poznati kao Farski, Ferojski – ili Ovčiji.

Ti vulkanski otoci, koji pripadaju Danskoj, međusobno su povezani dvama podzemnim tunelima, trima mostovima i brojnim trajektnim linijama. Otoke krase klifovi, zelene doline, ali i fjordovi, tako da ih možemo nazvati i rajem za sve zaljubljenike u prirodu. No privlače i ljubitelje nogometa jer se ondje smjestio jedan od najljepših nogometnih terena na svijetu.

Eiði možete pronaći na "Istočnom otoku" Ostero. Nekad je to bilo glavno igralište nogometnog kluba EB/Streymur, a danas se koristi kao mjesto za kampiranje. Uprkos tome, i dalje ostavlja bez daha zbog mjesta na kojem se nalazi. Eiði je smješten uz rub okeana te okružen planinama, nedaleko od istoimenog sela u kojem živi sedamstotinjak stanovnika.

Div i Vještica

Nedaleko od Eiðija su i slavne stijene Risin i Kelingin, poznate kao Div i Vještica, kao i predivno jezero Eiðisvatny. Novi stadion smjestio se u samome selu Eiði, na manje dramatičnoj lokaciji, pa nema ni straha da lopta završi u oceanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.