KUĆNA KANCELARIJA

Kako da povećate produktivnost kada radite od kuće: Poslušajte ove savjete

Efikasni dizajn ureda može uveliko pomoći vašoj produktivnosti i općem blagostanju bez gubitka novca

Osigurajte sebi miran prostor. Pixabay

Dž. R.

3.4.2024

Kućne kancelarije omogućuju pojedincima da rade na daljinu, bilo da su samozaposleni, zaposlenici koji rade na daljinu, freelanceri ili pojedinci kojima je jednostavno potreban prostor za upravljanje privatnim poslovima ili hobijima koji zahtijevaju radni prostor.

S porastom rada na daljinu i digitalne povezanosti, kućne kancelarije postali su sve češći i često su prilagođeni specifičnim potrebama i preferencijama pojedinog korisnika.

Korištenje uvida iz neuronauke o efikasnom dizajnu ureda može uveliko pomoći vašoj produktivnosti i općem blagostanju bez gubitka novca.

Povećajte prirodno svjetlo

Osigurajte da vaš radni prostor ima dovoljno prirodnog svjetla bez odsjaja na vašim ekranima. Prilagodite položaj namještaja i razmislite o dodavanju roleta ili zavjesa, ako je potrebno.

Uključite zelenilo

Unesite nekoliko biljaka ili slika s temom prirode u svoj radni prostor, kako biste poboljšali raspoloženje i produktivnost. Ako prave biljke nisu izvedive, mogu biti dovoljne visokokvalitetne umjetne.

Strateški uklonite nered

Održite umjerenu razinu vizualne složenosti u svojem radnom prostoru držeći osobne predmete vidljivima, dok višak stvari pohranite u ormariće ili ladice.

Učinite drveni pod vidljivim

Ako imate drveni pod u svojoj kućnoj kancelariji i prekrili ste ga tepihom, zarolajte taj tepih malo unazad, ako to možete učiniti na siguran način. Gledanje u drvo također može poboljšati vašu kognitivnu izvedbu i kreativnost.

Prigrlite svjež zrak

Otvorite prozore kada je to moguće kako biste unijeli svjež zrak i kretanje u svoj radni prostor.

Smanjite smetnje

Stvorite pogodno okruženje smanjenjem vizualnih i slušnih smetnji, potencijalno korištenjem improviziranih zaslona za blokiranje smetnji.

Iskoristite mirise

Uključite suptilne mirise limuna ili lavande kako biste povećali budnost ili opuštenost te poboljšali izvedbu zadatka.

Ambijentalni zvukovi prirode

Tiho reproducirajte zvučne zapise prirode kako biste osvježili svoj um i poboljšali performanse, odabirom opcija koje podsjećaju na mirna vanjska okruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.