LJUBIMCI

Jedu travu, slijede vas u WC: Evo zašto psi rade ove neobične stvari

Pogotovo kada ih pronađete u neobičnom položaju ili kad psi rade neke čudne stvari. U nastavku donosimo pet stvari koje psi često rade i objašnjavamo što one zapravo znače

Čudne navike psa. Instagram

E.I.

25.1.2021

Ne postoji vlasnik psa koji se bar nekad ne zapita što li njegov ljubimac misli ili kako se osjeća. Pogotovo kada ih pronađete u neobičnom položaju ili kad psi rade neke čudne stvari. U nastavku donosimo pet stvari koje psi često rade i objašnjavamo što one zapravo znače.

Slijedi vas svugdje (čak i u WC)

Većini nas je ova pseća navika dosadna i neki vlasnici imaju osjećaj da pas napada njihov osobni prostor. Morate se sjetiti da je vaš četveronožni član porodice društvena životinja i želi biti blizu svog čopora. Za kućnog ljubimca to ste vi.

Jedu travu

Svaki vlasnik psa pitao se zašto to psi rade i je li to normalno. Dobra vijest je da je to potpuno normalno. Loša vijest je da to čine zato što im u prehrani nedostaje određenih hranjivih sastojaka, pokušavaju poboljšati probavu ili možda pokušavaju liječiti crijevne gliste (najgori scenarij). Ako je vruć dan, možda su samo dehidrirani.

Kopaju u dvorištu

Ovo je znak dosade. Spasite svoje dvorište osiguravajući da vaš pas svakodnevno vježba u obliku igre ili šetnje.

Podižu jednu šapu

Ponekad kad pas vidi nešto što ga zanima, podići će šapu i time dati do znanja vlasniku da je primijetio nešto zanimljivo. Može biti i gladan ili raspoložen za igru.

Ližu vas

Neki ljudi dopuštaju da im kućni ljubimac liže lice, dok drugi ne žele ni da im liže ruke. U svakom slučaju, kad vas pas liže, pokoran je. Ublažava stres i pokazuje vam ljubav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.