SMETAO IM

Par traži povrat novca jer su tokom leta sjedili pored psa

Životinja im je navodno zauzimala prostor za noge

Pas za emocionalnu podršku (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta). AP

D. R.

9.9.2023

Jedan par traži povrat novca od aviokompanije jer su tokom leta sjedili pored psa.

Žil (Gill) i Voren Pres (Warren Press) bili su na prvoj dionici svog putovanja do Novog Zelanda, leteći 13 sati od Pariza do Singapura s aviokompanijom "Singapore Airlines". Par iz Velingtona brzo je shvatio da su njihova sjedala pokraj sjedala putnika sa psom za emocionalnu podršku. "Stuff" piše da je pas "stalno proizvodio zvukove", što je paru smetalo.

"Stalno je uzdisao"

- Stalno je uzdisao i nešto izvodio, rekla sam suprugu - nećemo ovo trpjeti cijelim putem - požalila se Žil. Kada je upitala stjuardesu mogu li se premjestiti, dobila je informaciju da su jedina slobodna sjedala u stražnjem dijelu ekonomske klase.

Ostali su gdje su bili, ali tvrde da je miris postao nepodnošljiv na pola puta "jer je pas prdio". Životinja im je navodno zauzimala prostor za noge. 

- Moj muž je bio u kratkim hlačama i pseća slina mu je curila po nozi - žali se Žil. Zatim im je osoblje oslobodilo druga sjedala pa su se premjestili.

"Nismo dobili iskustvo koje smo platili"

Poslala je pritužbu e-mailom i na kraju joj je tri sedmice kasnije ponuđen putni vaučer od 200 novozelandskih dolara po putniku. Međutim, Žil tvrdi da je to neprihvatljivo i sada zahtijeva puni povrat novca. 

- Nismo dobili iskustvo koje smo platili - kaže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.