KAKVA DISCIPLINA

Djevojčica je iznijela psima posude s hranom, ali nema obroka dok ovo ne urade

Kućni ljubimci ponekad baš umiju da nas iznenade…

Ljubimci njene naredbe slušaju. Instagram

E. Ag.

19.2.2024

Roditelji koji žele da svoju djecu od malih uče odgovornosti nabavljaju im kućne ljubimce. Bilo da se radi o psima ili mačkama, djeca rastu učeći da bi trebalo da se brinu o njima i njihovim svakodnevnim potrebama – hrani, vodi, šetnji i igranju.

Naravno, mališanima ovo posljednje najlakše pada, jer je to aktivnost u kojoj neizmjerno uživaju. Ali podjednako je neodoljivo vidjeti i kako djeca hrane svoje ljubimce, preuzimajući tu ulogu od roditelja i imitirajući roditelje kako odgajaju ljubimca, bilo da je to pas ili mačka.

Viralan snimak

Jedan od takvih snimaka postao je viralan na društvenoj mreži Instagram. Plavokosa djevojčica krenula je na trem noseći u rukama tri posude s hranom. Dva psa su je čekala na tremu, a jedan je bio s njom u kući, piše SrećnaRepublika.rs.

Psi su, očekivano, počeli da skaču, radujući se predstojećem obroku. Ali, djevojčica im nije dozvolila da počnu da jedu dok nisu ispunili njenu želju i sjeli sa šapama ispruženim ispred tijela. Malena je potom ispred svakog psa stavila po jednu posudu s granulama i psi su instinktivno njuškama krenuli ka posudama, ali je malena jednim pokretom zaustavila. Pljesnula je rukama, a ljubimci se nisu usudili da spuste glave do posuda s hranom, očigledno naučeni da bi prije obroka trebalo da urade još nešto. Tek kad je djevojčica ponovo pljesnula ručicama i blagoslovila hranu, psi su počeli da jedu.

Očigledno zadovoljna što je uspjela da ih nauči kako da ne budu halapljivi i kako da se suzdrže od obroka dok im ona ne da znak da mogu da jedu, ushićena djevojčica se vratila u kuću, ostavivši pse da uživaju u hrani.

„Bravo, mlada damo“ 

Snimak je prikupio više od 16.000 sviđanja, a mnogi ljudi su osjetili potrebu da ga i komentiraju.

- „Bravo za roditelje! Očigledno su je mama i tata učili da bi hrani trebalo pristupiti uz zahvalnost, pa je ona tome naučila pse“, „Psi su dobro dresirani, naučeni su šta smiju da urade, a šta ne, i što je najvažnije, naučeni su strpljenju“, „O, moj Bože! Kakva divna djevojčica i kakvi divni psi! Srce mi se topi dok gledam ovaj video“, „Bravo, mlada damo“ - glasili su komentari ispod ovog snimka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.