KULTURA

Sve je do žene!

Nova mahalanja iz pera Indire Kučuk-Sorguč

Autor:M. ČUSTOVIĆ

5.10.2014

Trilogija mahalanja iz pera Indire Kučuk-Sorguč se nastavlja. Nakon predstava „Ja, mahaluša" u kreaciji Nele Đenisijević, a potom i „Ja, mahalac" kojeg je utjelovio Dragan Marinković Maca, na scenu bh. pozorišta već sredinom novembra publici će se predstaviti „Pravi mahalac".

Deset priča

- To je samo radni naslov predstave, a glavnu ulogu je, na moje veliko zadovoljstvo, prihvatio mladi, ali veoma uspješan glumac Nerman Mahmutović. Dakle, nastavljamo s kabaretskim izričajem, priču o muško-ženskim odnosima, nastavljamo s mahalanjem, ali ovog puta kroz vizuru čovjeka koji nije posmatrač sa strane, nego sve o čemu priča je doživio - kazala je Kučuk-Sorguč.

U toku su čitaće probe, a nova predstava čija poruka glasi „sve je do žene“ donijet će 10 priča, a otvorit će ih pitanje je li on pravi mahalac ili Evropljanin.

- „Pravi mahalac" je iskren prema sebi, ništa ne taji, potpuno je javan, zabavan, beskrajno duhovit. On sebe kritizira, omalovažava, potcjenjuje, kod njega nema špekulacija, manipulacija, on nije licemjeran i priča sve onako kako jeste, s potpuno komičnim obrtom situacija..., dok će uz muzičku pratnju Negre Čičić pokazati stav o pojavama u društvu - pojasnila je autorica.

Ističe da će „Pravi mahalac" govoriti o snobizmu koji je zavladao u bh. društvu, o istinskoj ljubavi koja se rađa u neobičnim situacijama, a dotaći će se i interneta, koji je postao glavna odrednica u osvajanju, zavođenju i vođenju ljubavi.

Razne pojave

- On je prošao kroz razne pojave, bježao je od žena, bivao napadnut, skrivao se, vodio ljubav preko interneta, bio mamin sin. I zaljubio se, žena ga je promijenila, jer sve je do žene... - otkrila je još nekoliko detalja iz predstave Kučuk-Sorguč.

U autorskom timu je provjerena ekipa, rediteljka Mirela Trepanić, scenografkinja i kostimografkinja Marijela Margeta-Hašimbegović i producentska kuća „Filter".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.