KULTURA

Nakon turneje, "Mahalac" ponovo u Kamernom 20. marta

Novi hit Indire Kučuk-Sorguč

Redakcija

17.3.2015

Komedija koja je u protekla tri mjeseca igranja pokazala da joj nema premca u bh. pozorištu u petak, 20. marta igra u Kamernom teatru 55.

"Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ je apsolutni hit autorice Indire Kučuk-Sorguč u kojoj svoju izuzetnu glumačku vještinu pokazuje najbolji komičar mlađe generacije glumaca Nerman Mahmutović. On svojom izvanrednom preobrazbom, lucidnošću i sjajnim interperatcijama na desetine likova iz našeg miljea, pokazuje da je s razlogom nosilac glavne uloge u ovoj trilogiji mahalanja koju je do sada gledalo preko sto hiljada posjetitelja.

Nakon što je očarao Varaždin i nasmijao dvije hiljade ljudi te Split u kojem se tražila karta više, „Mahalac" se vraća u BiH i Sarajevo kada u petak, 20.3. igra na sceni Kamernog.

Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac" jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline - odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.

Uz sjajnog Nermana Mahmutovića igra, svira i pjeva neodoljiva Negra Čičić koja igra njegovu ženu, pokondirenu Bosanku.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Kamernog teatra ili rezervirati na 033 550 475.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.