KULTURA

Večeras u Drvaru predstava "Muke Isusove"

U susret Uskrsu i Vaskrsu

Autor:M. Ču.

19.3.2015

Povodom praznika Svetog Josipa, zaštitnika župe Drvar, amaterska glumačka ekipa iz župe sv. Ante u Kninu izvest će dramski prikaz „Muke Gospodina našega Isusa Krista“ večeras s početkom u 18 sati u velikoj kinodvorani Radničkog doma u Drvaru.

Riječ je o pozorišnom prikazu „Muke Isusove“ koji prati posljednje dane iz života Isusa Krista prema evanđeoskim izvještajima – od Posljednje večere do razapinjanja na Kalvariji. Pod rediteljskom palicom Ante Nadomira Tadića Šutre, predstavu će izvesti 40-ak glumaca-amatera.


U predprogramu uoči same predstave učestvovat će solistica iz Drvara Neda Todorović koja će izvesti pravoslavne duhovne himne, tzv. statije „Stradanja Hristova“, te Zbor novaka Franjevačke provincije „Bosna Srebrena“ iz samostana na Gorici u Livnu koji će izvesti gregorijanske korale.

Organizator ove priredbe je župa sv. Josipa u Drvaru koja u povodu svog zaštitnika želi svim građanima Drvara podariti jedan lijep duhovno-kulturni događaj, sadržajem izvrsno prilagođen nadolazećem Uskrsu i Vaskrsu kojega uveliko iščekuju i katolici i pravoslavci.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.