HASTAHANA

Sedam sati zabave i druženja u Parku “Nijaz Duraković”

Haljevac: Najavljuje veliku zabavu ( A. Durgut)

Piše: N. AJNADŽIĆ

22.4.2018

Sulejman Memo Haljevac, umjetnik i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, za 15. maj najavljuje, kako je rekao, veliku zabavu za mladu i staru raju u Parku “Nijaz Duraković” (Hastahana) u Sarajevu. Projekt nosi naziv “Sarajevo, ljubavi moja”. 

Profesori slikarstva

- Za taj dan pripremamo veliki skup aktivnosti, od “streetballa”, ulične košarke tri na tri do slikanja, pjevanja... Kao neki “family day”, gdje će biti sve besplatno za raju - sladoled, ćevapi, sokovi... Imat ćemo i predstavu za djecu, bodypainting, slikanje... Tu će biti i profesori slikarstva koji će učiti djecu da slikaju na velikim platnima, na kojima će, također, i pisati poruke za bolje Sarajevo, odnosno šta je to što oni žele imati u ovom gradu. Već je prijavljeno više od 50 ekipa u košarci. Očekujemo da će tog dana više od 10.000 ljudi proći kroz park. Svega će biti, a najbitniji nam je osmijeh posjetilaca. Naši gosti će biti djeca iz Doma “Bjelave” i Zavoda “Pazarić” – govori Haljevac.

Ističe da mu je drago što je Općina Centar stala iza projekta u okviru dana ove općine.

- Osigurali smo nagrade za prvo mjesto u svakom sportu. Važno je da je okruženje oko mene pozitivno i da imam mnogo prijatelja, koji će pomoći da ovo uspije. Inače sam svoj život posvetio nekim lijepim stvarima. Gledam da svakog dana uradim neku lijepu stvar da bih i ja ljepše zaspao. Obećavam najmanje sedam sati zabave i velikog druženja uz muziku, ples, igru, sportove... – ističe Memo, koji će, također, slikati s djecom.

Pored svih obaveza koje ima, Haljevac nema baš mnogo vremena da slika nove radove, ali nam je rekao da se nada da će ovaj projekt biti njegova muza te da će najesen napraviti izložbu.

Uskoro izložba

- A već znam da će se sigurno zvati po parku “Hastahana” i mojim sjećanjima na njega, jer sam tu odrastao. Veoma malo slikam u posljednje vrijeme, jer se susrećem s velikim problemima u lokalnoj zajednici. Ali, u ateljeu se odmorim od svakodnevice. Manje radim, ali sigurno mogu reći da je svaka slika vrednija nego ranije, jer imaju posebnu notu i jačinu – kazao je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.