PREDSTAVE Narodno pozorište Mostar

"Ne igraj na Engleze" u petak

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić

L. S. R.
08.10.2018 22:37

Predstava govori o ovisnosti o klađenju

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 12. oktobra, u 20 sati na Velikoj sceni na repertoaru je predstava “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

- Na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način ova predstava govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. To je i predstava o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti. Tri prijatelja. Tri kladioničara. Tri sudbine. Tri suprotstavljena uloga. Jedna utakmica. Od jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Trojica prijatelja iz djetinjstva - Bule kojeg igra Emir Sejfić, Paun (Ivan Skoko) i Piksi (Emir Spahić) kladili su se različito. 

Jedan sigurno dobiva. Ili ipak ne...? Priča o svima nama koji se nadamo tom jednom dobitku kojim ćemo riješiti sve naše probleme, po mogućnosti sa što manje uloženog truda. Dobitku koji će nam vratiti dostojanstvo. Čekajte jedan sretni dobitak, kao i trojica naših junaka. Otkrijte kakva je njihova sudbina – poručuju iz Narodnog pozorišta Mostar.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

NA VRH