GLUMCI

Emir Hadžihafizbegović: Vijest o mojoj bolesti je potpuno pogrešno prenesena

Nesretnim spletom okolnosti, prije četiri dana sam bio u japankama i nekako krivo stao na kamen

Hadžihafizbegović: Krivo stao na kamen. Arhiv

Avaz.ba / Jutarnji list

23.8.2019

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović govorio je za zagrebački Jutarnji list. On je u intervjuu ovom mediju kazao nije ni u kakvoj životnoj opasnosti ali da jeste na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. 

- Želim napomenuti da je vijest o mojoj bolesti potpuno pogrešno prenesena i iskonstruirana. Nisam u nikakvoj životnoj opasnosti i u bolnicu sam stigao zbog komplikacija nakon povrede noge. I da, ne idem na operaciju - kazao je Hadžihafizbegović. 

Ipak, ne radi se o posve bezazlenoj povredi i Hadžihafizbegovića čeka još sedam dana bolničkog oporavka, prije no što bude spreman normalno nastaviti igrati i snimati. Zbog povrede su otkazane izvedbe predstave "Sjećaš li se Dolly Bell" u Budvi 26. i 27. avgusta.

- Ja sam godinama šećeraš i imam dosta problema vezanih uz to, a jedan od većih je, što nerijetko prati tu bolest, i dijabetičko stopalo. Nesretnim spletom okolnosti, prije četiri dana sam bio u japankama i nekako krivo stao na kamen. Ignorirao sam u početku bol i odradio i odlazak na Sarajevo Film Festival, no stvar se zakomplicirala i morao sam u bolnicu. Naime, rana mi se proširila, a stopalo je nateklo i zagnojilo se. To je ozbiljan zdravstveni problem, no doktori su rasjekli ranu, očistili sve i sad primam infuziju s antibioticima i sve je puno bolje nego prije dolaska u bolnicu - ispričao je Hadžihafizbegović.

Dodao je da su bolovi koje trpi još uvijek veliki da se ne može osloniti na povrijeđenu nogu.

- Ali svakim danom je sve bolje i za tjedan dana, kad izađem iz bolnice, bit će kao da se ništa nije dogodilo - optimističan je slavni glumac porijeklom iz Tuzle, piše Jutarnji. 

Govorio je i o filmu "Divljaci" koji će snimati u Zagrebu.

- Jako se radujem dolasku u Zagreb. U filmu “Divljaci” imam veliku ulogu koja mi je super sjela. Stvarno je odlična uloga i veselim se snimanju. Dolazim 6. septembra, a već idući dan sam na setu. Snimanje mog dijela filma trajat će 11 dana i do tada ću već biti u top formi. Reditelj Dario Lonjak je izvrstan, a i sam scenarij za njegov prvi dugometražni film mi se odmah svidio. Inače, s njim sam već surađivao na snimanju filma “Metastaze” i znam da dobro radi - najavio je glumac. 

Snimanje “Divljaka” počelo je prije sedam dana, a prvih nekoliko dana snimalo se u Pisarovini koja je “glumila” granični prijelaz. Uz Hadžihafizbegovića i Aćimovića u filmu, među ostalima, glume i Slaven Knezović, Borko Perić i Alen Liverić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.