TEATARSKI FESTIVAL

62. MESS otvaraju Frljićevi "Braća Karamazovi"

Održava se od 30. septembra pa do 9. oktobra

Sa današnje press-konferencije. MESS

L. S. R.

7.9.2022

Internacionalni teatarski festival MESSse ove godine održava od 30. septembra pa do 9. oktobra, a publika će imati priliku da pogleda četrnaest najboljih domaćih, regionalnih i evropskih teatarskih ostvarenja. Ovogodišnji MESS donosi i dvije premijere, a tokom festivala će se održati i Mali MESS.

- Ove godine se vraćamo u izvornu formu festivala nakon pandemije. Obzirom da je festival refleksija onoga što se događa, imamo predstave koje su nastale u postpandemijskom i pandemijskom periodu, pa će tako festival otvoriti predstava „Braća Karamazovi“ Olivera Frljića, nastale u vremenu početka agresije na Ukrajinu, a koja je sastavljena iz dva dijela i funkcioniše kao cjelina ali se može gledati i odvojeno. Ove godine neće biti popratnih sadržaja jer smo kompletna sredstva uložili u realizaciju kvalitetnog programa festivala, obzirom da je zbog poskupljenja došlo i do porasta cijena, istakao je Nihad Kreševljaković, direktor festivala MESS. 



Sa današnje press-konferencije. MESS

Tokom 62. MESS-a bit će održane dvije festivalske premijere - predstava „SARA-JE-VO“, režisera Edhema Jesenkovića u produkciji Balkan dance projecta, te predstavu „Što na podu spavaš“, nastale u koprodukciji GDK „Gavella“, SNP Novi Sad i Narodnog pozorišta Sarajevo koju režira Kokan Mladenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.