LJEPOTA I MODA

Zbogom ombre! Trend farbanja kose koji traje 6 mjeseci

Novi hit u svijetu frizura

J. Be.

16.6.2015

Tehnika farbanja kose pod nazivom lived-in najnoviji je svjeski trend koji je popularni ombre i balayage bacila u potpuno drugi plan.

Riječ je o svježim i prirodnim pramenovima za koje je zaslužan holivudski frizerski mag Johnny Ramirezu, u čije su se ruke potpuno prepustile brojne poznate ljepotice, među kojima su i Jessica Alba te Alessandra Ambrosio.

Riječ je o tehnici farbanja kose koja, po Ramirezovim riječima, traje i do 6 mjeseci te uz koju izrastak na kosi više ne postoji. Iako je inspiraciju pronašao u ombre trendu, Lived-in način farbanja kose daje puno suptilniji i prirodniji izgled kose, a tajna se krije u njezinom ispiranju.

Naime, zahvaljujući brojnim nijansama pramenova ciljano raspoređenim po cijelom vlasištu i dužini kose tokom ispiranja boje kosa dobiva drugačiju boju, ali jednako atraktivnu i zanmljivu te ne dozvoljava da efekt isprane kose umanji njezinu ljepotu.

Baš poput prijašnjih trendova, vlasi oko korijena još uvijek ostaje tamnije, ali je manje uočljiv te se prirodno stapaju s ostatkom kose, čak i kad prirodni izrastak pređe četvrtinu vlasi.

Tehnika se može izvoditi na brinetama i plavušama te garantira najpirodniji ljetni efekt osunčanih pramenova koji sedmicama ostaju besprijekorni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.