LJEPOTA I MODA

Odredite oblik tijela i saznajte šta vas deblja!

( Ilustracija)

Avaz.ba

20.11.2017

Uzroci, uslovno rečeno, deformacije tijela mogu biti u proteinima, varivu, šećeru, ali kod određene građe neke su namirnice akcentirane kao glavni uzročnici taloženja masti.

Postoji nekoliko tipova kritične građe, ali i rješenja gojaznosti pomoću ishrane.

Venerin tip

Nekada su ženske obline bile veoma popularne, ali još pre nekoliko decenija taj je trend postao aut i smatra se prekomjernom kilažom. Dakle, oblinama obdarena žena riješit će problem sa višim unosom mesa. Mlijeko treba potpuno da se izbaci iz ishrane. Kuhano povrće jesti samo u ograničenim količinama.

Kruška tip

Oblik tijela je baš u obliku kruške - uža ramena, manje grudi, ali jači kukovi, stražnjica i butine. Problem se rješava sa unosom masnoća prilikom doručka, unos mesa treba povećati. Neizostavni su voćni obroci.

Dženifer Lopez tip

Približno savršenoj građi, ali stražnjica je prenaglašena i u disbalansu sa građom tijela. Prilikom debljanja, kod ovog tipa, masnoća se gomila u predjelu stražnjice bokova i djelimično butina i formira tvrdokorni celulit. Hljeb i tjesteninu u potpunosti treba izbaciti, čak i namirnice sa niskim procentom masnoće (jogurt, ulje, maslac...) 

Obrnuti trougao tip

Naglašena ramena i grudi. Veliki stomak, ali noge normalne građe, pa čak i tanje. Problem se rješava ishranom bogatom povrćem (bez krompira i skoroba), izbaciti tijesto i doručkovati obavezno.

Pješčani sat tip

Ovdje je tijelo u obliku pješčanog sata. Dakle naglašene grudi, uži struk, ali naglašena pozadina i jake noge. Zvuči gotovo savršeno, ali kod gojaznosti ovaj tip djeluje zdepasto. Rješenje ishranom je unos proteina, sira, ribe, za ručak jesti voće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.