GARDEROBA

Ovakvi kaputi su idealni za slojevitu zimsku modu

Karirani uzorak i jarke boje razbili su monotoniju neutralne palete boja

Kaputi koji su "oversized" popularni su ove sezone. Instagram screenshot

story.rs

16.12.2018

Kaput je nezaobilazan dio svakog zimskog garderobera. Uz omiljene klasične modele, ove sezone istaklo se nekoliko modela koji će se odlično uklopiti u gotovo svaki zimski ormar. 

Karirani uzorak i jarke boje razbili su monotoniju neutralne palete boja. Popularni "teddy" kaputi i male bunde od vještačkog krzna donijeli su zanimljivu teksturu u zimski garderober. Također su i "oversized" modeli jednako toliko osvježili svojom siluetom.

"Oversized" komadi su se u posljednjih nekoliko godina istaknuti kao trend koji je u potpunosti transformirao omiljene klasike i osnovne komade i stvorio njihovo novo izdanje modernog izgleda. Od bijele majice i kaputa "oversized" silueta donosi neodoljivi spoj udobnosti i karaktera s kojim ne možete pogriješiti.

Osim što se ističu svojim modernim dizajnom, "oversized" kaputi su istovremeno vrlo praktičan i svestrane izbor za najhladnije zimske dane. Kao dio ležernih dnevnih kombinacija ili u spoju s elegantnim večernjim komadima, "oversized" kaputi su model koji donosi bezbroj različitih kombinacija i izbor kojim zaista ne možete pogriješiti.

Još jedna velika prednost "oversized" siluete je činjenica da ćete ispod njih bez imalo problema ugurati najtoplije i najraskošnije komade pletiva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.