GARDEROBA Šta je popularno ove godine

Ovakvi kaputi su idealni za slojevitu zimsku modu

Karirani uzorak i jarke boje razbili su monotoniju neutralne palete boja

story.rs
16.12.2018 09:54

Kaputi koji su "oversized" popularni su ove sezone

Foto: Instagram screenshot

Kaput je nezaobilazan dio svakog zimskog garderobera. Uz omiljene klasične modele, ove sezone istaklo se nekoliko modela koji će se odlično uklopiti u gotovo svaki zimski ormar. 

Karirani uzorak i jarke boje razbili su monotoniju neutralne palete boja. Popularni "teddy" kaputi i male bunde od vještačkog krzna donijeli su zanimljivu teksturu u zimski garderober. Također su i "oversized" modeli jednako toliko osvježili svojom siluetom.

"Oversized" komadi su se u posljednjih nekoliko godina istaknuti kao trend koji je u potpunosti transformirao omiljene klasike i osnovne komade i stvorio njihovo novo izdanje modernog izgleda. Od bijele majice i kaputa "oversized" silueta donosi neodoljivi spoj udobnosti i karaktera s kojim ne možete pogriješiti.

Osim što se ističu svojim modernim dizajnom, "oversized" kaputi su istovremeno vrlo praktičan i svestrane izbor za najhladnije zimske dane. Kao dio ležernih dnevnih kombinacija ili u spoju s elegantnim večernjim komadima, "oversized" kaputi su model koji donosi bezbroj različitih kombinacija i izbor kojim zaista ne možete pogriješiti.

Još jedna velika prednost "oversized" siluete je činjenica da ćete ispod njih bez imalo problema ugurati najtoplije i najraskošnije komade pletiva.

NA VRH