TAJANSTVENI

Parfemi za hladne dane

Razni mirisi pojavljuju se u našim mislima čim pomislimo na zimu

Parfemi za hladne dane. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

8.1.2021

Zimski parfemi mogu biti i duboki, tajanstveni, vrlo slojeviti mirisi koji se polako razmotavaju i stvaraju osjećaj ugodnosti bez obzira na sve niže temperature .

Razni mirisi pojavljuju se u našim mislima čim pomislimo na zimu. Na pamet nam padaju drvenaste mirisne arome, kao i arome cimeta, jabuke, narandže, kuvanog vina i začina, te donose osjećaj topline i udobnosti, baš kao i omiljeni džemper zimi. Mogu postati poput pravog vremeplova i odvesti nas u sjećanja iz djetinjstva - prisjećamo se vremena provedenog kod kuće i porodičnih okupljanja oko novogodišnje jelke. Bez obzira na to što vremeplov još nije izumljen, putovanje kroz sjećanja uz mirise je u potpunosti ostvarivo. Uz to je i prilično jednostavno! Samo treba da odaberete prave mirisne note koje će vam donijeti najbolji zimski parfemi sezone i magija će se dogoditi.

Ipak, zimski mirisi ne moraju uvijek nužno biti i praznični. Zimski parfemi mogu biti duboki, tajanstveni, vrlo slojeviti mirisi koji se polako razmotavaju i stvaraju osjećaj ugodnosti bez obzira na sve niže temperature. Parfemi koji mirišu na zimu treba da budu topli i senzualni, te da u sebi imaju dovoljno dugotrajnih aroma da bi se zadržali na omiljenom džemperu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.