UŠTEDA

Boje kose koje se minimalno održavaju, a uvijek izgledaju lijepo

Učinite život lakšim

A. Fazlić

Trikovi koji vam štede vrijeme i novac

Foto: ARHIV


Bez obzira koliko bježimo od toga, kad god sjednemo u salonsku stolicu, ne možemo se otrgnuti osjećaju kao da smo svoju dušu predali mjesečnim popravkama i izrastku. Obaveza preuzeta farbanjem u druge je konstantna. Kad se izrastak počne ukazivati, nismo slučajno u salonu te sedmice.

Zbog toga smo razmišljali: zašto kosu jednostavno ne bojimo strateški na načine koji mogu eliminisati beskrajne sate (i novce) provedene na održavanju u salonu?

Ispostavilo se da postoji takva opcija, a mi bismo to voljeli nazivati ​​bojom kose s minimalnim održavanjem. Za boju bez muke općenito, uvijek treba dobro razmisliti prije nego što pređete za više od dvije nijanse svjetlije ili tamnije i nikada ne podcjenjujte snagu dobrog sjaja. Ove boje za kosu s minimalnim održavanjem pokazuju prave nijanse koje vam mogu učiniti život malo lakšim.

Pepeljasta

Ovaj se izraz odnosi na podton vaše kose, a ne na to koliko je nijansa svijetla ili tamna. Suprotno je toplim, zlatnim podtonovima; sadrži više hladnog podtona. Šampanjac plava primjer je pepeljaste plavuše, dok pepeljasto smeđe boje nemaju zajedničku bakrenu, kesten ili crvenkastu boju. Pepeljasta boja izgleda sjajno na onima s prirodno blijedom kožom – nanesite upečatljiv ruž i dobit ćete jesensko-zimski izgled koji će zauvijek biti moderan! Radi se o poboljšanju vašeg prirodnog podtona, a ako se ne borite protiv njega, neće vam biti potrebno toliko održavanja.

Sombre

Ova prirodna verzija ombre trenda mekša je i suptilnija zbog spoja boja. Sombre predstavlja postepeno nadograđivanje boje od korijena do krajeva, a korijen ostaje prirodno za minimalno održavanje! Zamolite frizera da krajevi budu dvije do tri nijanse svjetliji od vašeg korijena.

  • Sombre

    Sombre

    Foto: ILUSTRACIJA


Balayage

Ova tehnika se koristi za stvaranje prirodnih sjajnih pramenova koristeći slobodan pristup koji nanosi boju kose. Svaki potez stapa se s kosom dajući kohezivan izgled. Nema grubih linija koje vas prisiljavaju da idete kod frizera. Ovi pramenovi super djeluju na plavoj kosi.

Više o:

Kosa farbanje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na