ZAHTJEVAJU NJEGU

Najčešće greške koje žene rade sa svojim trepavicama

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa

Trepavice trebaju pažnju jednako kao i kosa. ILUSTRACIJA

A. F.

29.1.2021

Trepavice trebaju pažnju jednako kao i kosa. Svakodnevno nanošenje šminkeili korištenje uvijača može ih oštetiti. Pravilnom njegom sačuvajte njihovu ljepotu i zdravlje.

Trljanje očiju

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa, to uključuje trljanje kapaka dlanovima i / ili grubo uklanjanje šminke. Zapravo, vizažisti trljanje smatraju jednim od glavnih krivaca za gubitak trepavica, jer neprestano povlačenje može oštetiti kožu kapaka i istrgnuti trepavice.

Zanemarena njega

Nešto što ljudi često zaborave je da su trepavice zapravo sitne dlačice. One su sastoje od istih strukturnih komponenata kao i kosa (keratin), a vi biste ih trebali i tretirati kao takve. Baš kao što možda kosu tretirate hranjivim sastojcima za poticanje rasta, iste sastojke za poticanje keratina možete upotrijebiti i za trepavice.

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa. ILUSTRACIJA

Pogrešno korištenje uvijača

Uvijači za trepavice mogu ravne, uvele trepavice pretvoriti u guste i podići ih u trenu, ali ne morate prečvrsto uhvatiti dlake da biste postigli savršene trepavice. Zapravo, prejako stezanje može povući trepavice i vjerojatno ih istrgnuti.

Čišćenje

Trepavice su sitne dlake. I baš kao što se na vašem tjemenu mogu nakupiti nakupine i sitni folikuli duž linije trepavica mogu se ispuniti nakupinama - obično šminkom za oči, sluzi i uljem. To može ugušiti te osjetljive folikule, pa čak i uzrokovati ispadanje trepavice ili dvije.


Važno je pravilno koristiti uvijač. ILUSTRACIJA

Stara maskara

Stara maskara definitivno može uzrokovati infekciju, rekla je dermatologinja Mona Gohara. A, bakterije mogu pridonijeti dermatitisu, koji je posebno raširen oko očiju jer je koža tanja. Kao opće pravilo, mnogi stručnjaci preporučuju bacanje maskare svaka dva mjeseca, samo kako bi bili sigurni, piše mindbodygreen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.