SAVJETI

Trik za prekrivanje mrlja na koži

Starenjem se mijenja i izgled naše kože

Trik za prekrivanje mrlja na koži. ILUSTRACIJA

A. F.

12.3.2021

Starenjem se mijenja i izgled naše kože. Tamne ili staračke pjege koje se pojavljuju na koži jedan su od znakova starenja kože. Mogu se pojaviti na licu, rukama i drugim područjima često izloženima suncu.

Staračke pjege na licu može bit frustrirajuće prekriti, posebno ako želite da to izgleda više prirodno, a ne da se vidi kako imate tonu šminke.

Međutim, to nije nemoguće. Potrebne su samo prave tehnike, kaže vizažistica Dženi Pateikn (Jenny Patinkin). Ovo je njezin savjet:

Savjet vizažistice Pateikn uključuje četkicu koju koristite i način kako blendate.

- Odaberite korektor koji se podudara s bojom vašeg pudera ili s tonom vaše kože, a zatim, koristeći četkicu s finim vrhom, tapkajte proizvod po vrhu, pazeći da ne dirate vanjske strane. Dajte proizvodu nekoliko sekundi da malo oksidira, a zatim obrišite četkicu čistom suhom krpom i nježno operite samo rubove. Ovo neće samo prekriti mrlju već će izblijedjeti proizvod na vašoj koži, tako da se ne vidi. A, ako ste zabrinuti zbog toga što će se tijekom dana skinuti, dodajte malenu količinu pudera na vrh  - rekla je Pateikn.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.