PRAVILNA NJEGA

Oživite svoju kosu nakon zime

Trebat će vam neko vrijeme da probudite kosu iz zimskog sna

Trebat će vam neko vrijeme da probudite kosu iz zimskog sna. ILUSTRACIJA

A. F.

7.4.2021

Ako imate osjećaj da vam je kosa u posljednje vrijeme beživotna, niste jedini. Naime, kosa zbog zimskih uvjeta često izgubi na volumenu i sjaju, bez obzira na to koliko je njegovali.

Vaša se koža i kosa mijenjaju s okolišem. Budući da su oboje izloženi vanjskim utjecajima, dolaze u kontakt s širokim rasponom stresora koji utječu na njihovo zdravlje i izgled. Zato koža i kosa odražavaju sezonske promjene trebate prilagoditi svoju rutinu kako biste  pomogli tijelu da reagira na te vanjske uticaje.

Trebat će vam neko vrijeme da probudite kosu iz zimskog sna. Žene s kovrčama će se trebati usredotočiti na hidrataciju, dok će one s ravnom kosom trebati dozu bistrog šampona. U nastavku saznajte kako kosu pripremiti za proljeće i ljeto i te postići da bude sjajna i živahna:

Za suhe, lomljive kovrče: Odlučite se za obnavljajući intenzivan tretman, jednom ili dva puta tjedno dok ne počnete primjećivati rezultate. Na kosu stavite masku preko noći i zamotajte ju kapom za tuširanje, pustite da kosa upije hranjive tvari preko noći, a zatim isperite ujutro. Možete isprobati i tretman vrućim uljem.

Za ravnu, beživotnu kosu: Ako vaša beživotnost proizlazi iz nakupljanja proizvoda za kosu posegnite za prirodnim bistrim šamponom kako biste svoje kosu vratili u život.

Za oštećene vrhove: Ispucani vrhovi apsolutno mogu biti uzrok beživotne kose, a ako ih odrežete, vratit ćete ju zdravijem izgledu.

Za općenitu beživotnost: Naravno, vašoj kosi možda očajnički trebaju neke hranjive tvari. U tom slučaju postoji nekoliko prirodnih sastojaka za kojima biste trebali posegnuti odmah, primjerice aloa vera, avokado ili arganovo ulje, med.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.